Blog

Mi fán terem a CC krém? Ismerd meg!

Ágnes
Ágnes
2022.03.01 10:48
Mi fán terem a CC krém? Ismerd meg!

BB krémekről már valószínűleg hallottál. 

A BB krém alapvetően olyan, mint egy alapozó, mivel elfedi a bőrhibákat, hegeket. Mégsem mondhatjuk rá, hogy csupán alapozó, mivel rengeteg olyan anyagot tartalmaz, amely ápolja, fiatalítja a bőrt.
Vitaminok, ránctalanító, világosító és fényvédő összetevők egyaránt megtalálhatók ebben a különleges krémben.
A BB krém alapja eredetileg Németországból származik, elsősorban lézeres beavatkozások után használták hegek eltüntetésére.
Többen észrevették, hogy a BB krémnek ez az elődje mennyire jót tesz a bőrnek, ám az áttörést az okozta, amikor egy híres dél-koreai színésznő ezt egy interjú során nyilvánosságra is hozta.
Ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy egy koreai kozmetikai cégnél úgy döntsenek, hogy az alap hatóanyagot tovább fejlesztve, regeneráló alapozót hoznak létre. Ez lett a BB krém, ami ezután a „közemberek” számára is elérhetővé vált, és egyre több félét fejlesztettek ki, amik hamarosan meg is jelentek a boltok polcain.
A BB krém neve a Blamish Balm kifejezésből ered, amely magyarul nagyjából annyit tesz, hogy „hiba balzsam”. A név is a krém rendeltetésére utal, azaz a bőrhibák elfedésére, javítására, és a bőr eredeti fiatalságának visszaadására.
 
No de térjük vissza a CC krémekhez!
Egy jó CC-krém mindazt tudja, amit egy BB krém, de egy kicsit még többet is. A dupla C a „color correction” rövidítése, ami annyit jelent, hogy a krém képes semlegesíteni a bőr nemkívánatos elszíneződéseit. Tartalmaz például zöld pigmenteket, amelyek képesek a kipirosodást hatásosan elrejteni. Ennek a javító hatásnak – ahogy már említettük – hosszú távú célja van: rendszeres használat esetén tartósan javítja a bőr tónusát. Tehát az alapozóhoz hasonlító CC-krém mindazoknak tökéletes választás, akiknek fontos az erősebb fedés, de nem akarnak lemondani a könnyű állagról. A tubusban egy hófehér krémet találunk, mely felkenve alkalmazkodik a bőrünk színéhez.
Kínálatunkban többféle CC krémből válaszhatod ki a kedvenced. Ha fontos számodra a feszesítés vagy a folthalványítás, vagy természetesen tökéletes porcelán bőrt szeretnél, akkor próbáld ki a CC krémek világát is.