Blog

Teszteltük a kamilla bőrnyugtató és feszesítő hatását

Ágnes
Ágnes
2021.04.08 17:55
Teszteltük a kamilla bőrnyugtató és feszesítő hatását

Ha bőrápolásról van szó, és a kamillára gondolunk, általában csak legyintünk. Igen, jó a szemünkre mint borogatás, meg talán még meg is isszuk ha nagyon muszáj, de nagyjából itt be is fejeződik, pedig a kamilla többet tud mint gondolnánk. Teszteljük hát a régi ismerőst, hogy van-e helye a mai modern, innovatív szépségápolási készítmények kedvelt összetevői között.

De tényleg, mire is jó a kamilla, ha bőrápolásról van szó?

Enyhíti a bőrpírt. A kamilla hatékony gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt csökkenti a bőrpírt. A bőr pirossága a bőr gyulladásának mellékhatása. Ha egy összetevő gyulladáscsökkentő, a bőr megnyugszik, kevésbé lesz vörös és irritált.

Megnyugtatja az érzékeny bőrtenyhíti a rosaeceát. Vannak olyan tudományos kutatások, amelyek azt mutatják, hogy a kamilla segít blokkolni a szervezetben a prosztaglandinként ismert jeleket, amelyek felelősek a bőr gyulladásért. Emiatt a kamilla az érzékeny bőrű emberek számára nagyon hatékony és jó összetevő, csökkenti a bőr gyulladást, és enyhíti a rosaceát.

Enyhíti a leégés tüneteit. Mivel a kamilla gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, leégés esetén segít csökkenteni a túlzott UV-sugárzás okozta DNS-károsodást. Ezért a leégésre helyezett hideg kamilla tea borogatása elősegítheti a gyorsabb felépülést.

Csökkenti az öregedés jeleit. A kamillában található polifenolok és fitokemikáliák ismerten felgyorsítják a sejtek regenerálódását, csökkentik a finom vonalak, ráncok és hegek megjelenését. Ezek a polifenolok a káros szabad gyökök ellen is küzdenek, megvédik bőrünket a környezeti károktól és az öregedés látható jeleitől.

Teszteljünk!
Most hogy kiderítettük, hogy mit várhatunk a kamillától, teszteljünk! Górcső alatt a Petitfeé Chamomile Lightening hidrogél maszkja.

Próbáljuk ki!

Részletes tesztünket, a kicsomagolástól a végső véleményig, itt a blogban tudjátok elolvasni, az alábbi linkre kattintva:

https://www.cinnamon4x.hu/2021/02/06/teszteltem-a-kamilla-bornyugtato-es-feszesito-hatasat/