Blog

Segítség, érzékeny a bőröm! Annyi mindenben csalódtam már, találj ki valamit!

Ágnes
Ágnes
2021.04.08 17:51

Segítség, érzékeny a bőröm! Annyi mindenben csalódtam már, találj ki valamit!

Hányszor, de hányszor hallottam már a fenti mondatot, számolni sem tudom. Biztosíthatlak, hogy van remény, van segítség! Lehet hogy sok mindenben csalódtál, de hidd el, nem lesz ez mindig így.

Igen, én is így kezdtem. A bőröm olyan volt mint egy időzített bomba. Kentem én rá mindent, a luxustól a gyógyszertáriig. Általában újabb piros foltok, és feszülő bőr - nagyjából az eredmény ez volt. Aztán rátaláltam a koreai bőrápolásra, és a 10 lépcsős rutinra. Megtanultam, hogy mely termékek, és összetevők azok, melyek az én érzékeny, vízhiányos bőrömre megfelelőek. Ma már problémamentes, bőrhibamentes, és 49 korom ellenére ráncmentes, egységes színű a bőröm.

Sokan kértek tőlem tanácsot, és mindig szívesen is válaszolok rá, de úgy gondoltam, hogy érdemes gyakorlati síkra is terelnünk ezeket a hírleveleket.

A mai hírlevélben tippeket adok, és konkrétan ajánlok olyan termékeket, melyek nekem segítettek a bőröm helyreállításban, és ami neked is segíthet, hogy végre a bőröd helyreálljon, és ne olyan nyűgként gondolj rá, ami semmit de semmit nem visel el.


Jöjjenek a tippek!

1. Tisztítsd ki!

Igen, ez egy sarkalatos pont. Mert mit is csinál a legtöbb érzékeny bőrű? Hogy ne feszüljön és ne okozzon gondot, csak megmossa hideg vízzel a bőrét, aztán víz, akarom mondani kész. Jöhet rá a.... na majd ezt később.

Az érzékeny bőrűek számára a legjobb arctisztító módszer egy valamilyen por állagú, illatmentes, alkoholmentes arctisztító.

Kétféle verzió is kapható nálunk a webshopban, mindkét termék minimális hámlasztó erővel is bír - ez is egy fontos dolog, ki kell tisztítani és meg kell újítani a bőröd.

Ezeket a termékeket itt érheted el az alábbi linkeken:

https://theboxandbeauty.hu/PETITFEE-Glucan-Enzyme-hamlaszto-habzo-arctisztito

2. Felejtsd el a "kizárólag természetes olajokat használok" mondatot!

Igen, valahogy azt gondoljuk, hogy a természetes olajok jók a bőrnek. Valahol igen, csak egyrészt nem mindegy hogy melyik, és nem mindegy hogy hogyan.

Az olajok bármilyen hihetetlen egy pillanat alatt magához kiszedik a bőrödből a nedvességet, magához vonzzák, és a bőr alatta szomjazik, hidratálatlan marad.

Ha ezt csinálod, sok év alatt olyan lesz a bőröd, mint egy szottyadt barack :)

Tehát, 1. szabály: nem minden olaj alkalmas arcápolásra, mert van olyan ami amellett hogy a hidratáltságot kiszedi a bőrből, még a pórusokat is eltömíti, ezzel még inkább fokozva a bajt.

2. szabály: a kevesebb több, és kizáról vízzel használd.  Ha mindenképpen ragaszkodsz az olajhoz, hát legyen. 1 csepp a rutin végén, melyet minden esetben vizes kézzel viszel fel a bőrödre!

3. Jó ha van valaminek illata, de te inkább kerüld ezeket!

Soha ne kenj az arcodra olyan terméket, aminek az illata hanyatt vág. Tudatosan keresd az illatmentes, vagy minimális illattal rendelkező termékeket.

4. Hidratálj, hidratálj, hidratálj!

Az érzékeny bőr sokszor kínzó vízhiánnyal párosul, ezért folyamatosan hidratáld a bőröd, ne engedd, hogy kiszáradjon. Használj könnyed, könnyen felszívódó, bőrnyugtató hatóanyagokkal ellátott kozmetikumokat, gélkrémeket.

5. Az én személyes ajánlatom a számodra:

https://theboxandbeauty.hu/MIZON-hyaluronic-acid-100-hidratalo-esszencia

https://theboxandbeauty.hu/PURITO-Centella-Asiatica-Green-Level-Buffet-szerum

https://theboxandbeauty.hu/MIZON-Acence-szerum-problemas-borre-MIZON-Acence-n

https://theboxandbeauty.hu/HAHN039S-PEPTIDE-Ultimate-Relief-nyugtato-krem

https://theboxandbeauty.hu/spd/mizon_acence_blemish_control_soothing_gel_cream/MIZON-Acence-nyugtato-gelkrem-problemas-vizhianyos

https://theboxandbeauty.hu/ROA-Cytomedy-Chojeong-88-szensavas-hidratalo-fesze

https://theboxandbeauty.hu/MIZON-Ultra-Suboon-Hyaluronic-krem

5. Az alábbi összetevők a te, és az én legjobb barátaim:

Centella Asiatica, Hyaluron, bőrnyugtató gyógyvizek, aloe vera, propolisz, zöld tea, Beta-Glucan, papaya kivonat, kamilla