Blog

Mi is az a BB krém?

Ágnes
Ágnes
2020.04.30 14:33
Mi is az a BB krém?

Te tudod, hogy mi fán terem a BB krém? Alapozó, fényvédő, bőrgyógyító, hidratáló, bőrszínkiegyenlítő? Hihetetlen, de mindegyik igaz.

A BB krém alapvetően olyan, mint egy alapozó, mivel elfedi a bőrhibákat, hegeket. Mégsem mondhatjuk rá, hogy csupán alapozó, mivel egy sor olyan anyagot tartalmaz, amely ápolja, fiatalítja a bőrt.

Vitaminok, ránctalanító, világosító és fényvédő összetevők egyaránt megtalálhatók ebben a különleges készítményben.

A BB krém elődje eredetileg Németországból származik, elsősorban lézeres beavatkozások után használták hegek eltüntetésére.
Többen észrevették, hogy ez a fajta színezett készítmény mennyire jót tesz a bőrnek, ám az áttörést az okozta, amikor egy híres dél-koreai színésznő ezt egy interjú során beszélt róla, és bemutatta.

Egy interjú éppen elegendő volt ahhoz, hogy egy koreai kozmetikai cégnél felfigyeljenek erre, és úgy gondolják, hogy az alap hatóanyagot tovább fejlesztve, regeneráló alapozót hoznak létre. Ez lett a BB krém, ami ezután a „közemberek” számára is elérhetővé vált. Egyre több és több cég kapcsolódott be a gyártásba, rendkívül népszerű lett, olyannyira, hogy ma már szinte mindegyik koreai márka rendelkezik saját BB krémmel. 
Az első gyártó cég, na kitaláljátok ki volt az? Óh igen a Skin79 :)
A Skin79 BB krémjei még mindig nagyon jók, és megtalhatóak a mi webshopunkban is. A kínálatot itt találhatod, KATT a képre----->>
A színválasztásban is segít ez az ábra:
A BB krém neve egyébként a Blemish Balm kifejezésből ered, amely magyarul nagyjából annyit tesz, hogy „hiba balzsam”. A név is a krém rendeltetésére utal, azaz a bőrhibák elfedésére, javítására, és a bőr eredeti fiatalságának visszaadására.
A BB krém minden fajtájából általában csak néhány árnyalat elérhető. 
Hogy miért? A krém egyedülálló képessége, hogy alkalmazkodni tud a bőr színéhez. Ez az oxidációs folyamatnak köszönhető, mely a felvitel utáni percekben megy végbe a krémben. A BB krém színe kissé világosabb lesz, ennek ellenére a fedése ugyanolyan marad, mint amilyen előtte volt.
A BB krém akár naponta is használható, nagy előnye, hogy a bőr tud alatta lélegezni. Fontos azonban, hogy a hidratáló krémet nem helyettesíti, ezáltal éjszaka nem szabad felvinni.
BB krém vásárlásánál nem kell a miatt aggódnunk, hogy nem fog sokáig tartani, mivel kevesebbet kell használni belőlük, mint egy „normál” alapozóból, és több is van egy tubusban. Akár fél évig is kitart egy BB krém.
A távol keleti siker kapcsán több nyugati cég is beépítette kínálatába ezeket a termékeket. Ezek azonban csak gyenge utánzatok. A nyugati BB krémek nem tudnak annyi mindent mint keleti társaik. Pl. Nem igazodnak a bőr színéhez, és általában csak színezett hidratálókrémek, ennek ellenére az áruk elég borsos.
 
Miért választanál gyenge másolatot, mikor az eredetit, akár az elsőt is kipróbálhatod?

Na ez az, BB krémből csak koreait szabad vásárolni.

A szín kiválasztása nem mindig egyszerű, de egyszer kell csak eltalálni, innentől már szabad a pálya. Segítségül mini termékeket, tesztereket kínálunk, és a képek is a segítségedre vannak. 

Mint korábban írtam, a BB krémek igazodnak a bőrszínhez, és általában minimálisan világosabbá válnak. Nagyon vékony rétegben ajánlom a felvitelét, a legjobb egy nedves szivacs segítségével felhordani. Tudom, hogy meg fogod szeretni, próbáld ki!

Ezen a képen a Mizon csigás BB krémeink színeit láthatod.

További információkért, és a teljes választékért látogasd meg a webshopunkat ITT, és válassz kedvencet!