Blog

Milyen szérumot válasszak?

Ágnes
Ágnes
2021.08.31 13:59
Milyen szérumot válasszak?

A koreai bőrápolási rutin a rétegező technikára épül. A legismertebb változata 10 lépésből áll, melyet én magam is hosszú évek óta tartok.  Ennek köszönhetően bátran mondhatom, hogy a problémás, mindenre kipirosodással reagáló, extrém vízhiányos bőröm problémamentes, normálra változott, mely még 50 éves korom ellenére is szinte ráncmentes.

Hogy neked 10 lépcső túl sok lenne? 

Azt gondolom, hogyha nem is a 10 lépcsős, de egy minimális rutinra mindenképpen érdemes ráállni. Nagyon fontos a rendszeres napi arctisztítás, a tonik ami a bőr nedvességének visszapótlásáért, és a bőr PH értékének a helyreállításáért felel, a szérum ami a legtöbb hatóanyagot biztosítja, és a krém, ami az egészet a bőrbe zárja. No és a végére a fényvédő, ami megóvja a bőrünket a nap okozta károsodástól. (foltok, bőröregedés).

Ha csak egyfélét választhatnék....

Ha a fentiekből kizárólag egyfélét választhatnék, az egészen biztosan szérum lenne. Az ok egyszerű: ez a legeslegkoncetráltabb termék. Ez az amit nem szabad kihagyni a rutinból!

Mi alapján tudom eldönteni, hogy melyik lenne jó nekem?

Hogy kinek mi a jó, mi az a hatóanyag ami segít, az nagyon változó. Különbőzőek vagyunk, különböző bőrproblémákkal küzdünk.

Másféle hatóanyag jó a foltokra, a bőr öregedésére, a vízhiányra, másfajta elven működnek a hatóanyagok.

Szívesen segítek én is, de hogy könnyebb legyen kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet, csak nagy általánosságban írok néhány szempontot, hogy melyik hatóanyag mire jó, és milyen bőrtípusra ajánlott.

Vízhiányos bőr: hyaluron

Öregedésgátló hatás: EGF, peptidek, vörös ginzeng, SYN-AKE, Botalix, arany, kaviár, csiga, placenta, C-vitamin, kollagén, keleti gyógynövények (öregedésgátló hatású szérumok)

Bőrregenerálás, heges, foltos bőrre: csiga, placenta, centalla asiatica (bőrregeneráló szérumok)

Érzékeny bőrre: azulén, kamilla, aloe vera (bőrnyugtató szérumok)

Foltok, szeplők, fakó, fáradt bőrszín: C-vitamin, tejfehérje, niacinamid (bőrfehérítő szérumok)

Problémás, zsíros, aknés bőr: teafa, niacinamid, csiga, zöld tea, AHA/BHA, centella asiatica (probléma megoldó szérumok)

Száraz bőr: keleti gyógynövények, propolisz, kollagén (bőrtápláló szérumok)

A teljes szérum választékunkat itt találod ----------->>