Blog

10 lépcsős koreai bőrápolási rutin

Ágnes
Ágnes
2019.01.14 12:37
10 lépcsős koreai bőrápolási rutin

Világszerte és így Magyarországon is egyre népszerűbbek a Dél-Koreából származó kozmetikumok. Ha valaki egyszer kipróbálta, szinte biztos, hogy megszereti ezt a szuper, rendkívül hatékony kozmetikumokat kínáló világot.

Hogy mi a titka?

  • Évezredes hagyományokon alapuló, főként természetes összetevőket tartalmazó kozmetikai szerek ezek, melyek fejlesztésére a világon itt áldozzák a legtöbb pénzt.
  • Az óriási kereslet, és a növekvő kínálat a cégeket még hatékonyabb, még jobb kozmetikumok kifejlesztésére ösztönzi. 
  • Szinte azonnali eredményt vált ki. Az első használat után már érezhető, hogy ez más, mint a többi, európai kozmetikum. Jobb a bőrnek, nem feszül, nem pirosodik ki. Ha megtalálod a neked legjobban bejövő márkát, kozmetikumot, hosszú távon semmi bajod nem lesz a bőröddel, sugárzó lesz, ápolt, és bőrhibától mentes.
  • Szinte minden bőrrel kapcsolatos problémára kínálnak megoldást. Olyan nem létezik, hogy nincs.

Én a 10 lépcsős bőrápolási rutinra esküszöm. Persze ez nem jelenti a napi 10 kozmetikumot, a későbbiekben látni lehet hogy vannak olyan lépések, melyek csak heti egy-két alkalommal aktuálisak. A koreai kozmetikumok az úgynevezett rétegező bőrápolásra vannak kitalálva, így egymás hatását erősítik, illetve kiegészítik. Nem arról van szó, hogy egy hidratáló krém önmagában nem hatékony, jó így is, de sokkal nagyobb eredmény érhető el, ha az ember az egymásra épülő kozmetikumokat az alábbi sorrendben használja: 

Minden nap használandó:

1. Olajos sminklemosó, arctisztító

A koreai arcápolás legfontosabb lépése az arctisztítás. A koszos, sminkmaradványos bőrbe a hatóanyagok nem tudnak felszívódni, így nem tudnak hasznosulni.

Első lépésben olajat tartalmazó sminklemosót használjunk.  Az olaj a mélyebb rétegekből is kitisztítja a szennyeződéseket és ápolja a bőrt. Két-három pumpányi mennyiséget adagolj a tenyeredbe. Masszírozd át vele az arcod, ezután törölgesd le langyos vízzel átitatott vattával, majd öblítsd le.

https://theboxandbeauty.hu/spl/439038/Arctisztitok

2. Arctisztító folyadék, hab

Második lépésként jöhet az arctisztító folyadék vagy hab. Kettős tisztítás, melynek célja a még arcon maradt szennyeződés, smikmaradvány tökéletes eltüntetése.

https://theboxandbeauty.hu/spl/439038/Arctisztitok

3. Tonik

A bőr tisztítása után fontos a bőr PH értékének kiegyensúlyozása. Ebben segít a tonik, melynek koreai változata inkább ápol mint szárít.

https://theboxandbeauty.hu/spl/971454/Tonikok

4. Esszencia

A bőrápolási rutin legfontosabb része, mely segíti a sejtek megújulását. A könnyű, hatóanyagokban gazdag esszencia könnyedén felszívódik.

https://theboxandbeauty.hu/spl/561465/Szerumok-Esszenciak

5. Szérum, ampulla

A szérumok, másnéven ampullák koncentráltan tartalmazzák a hatóanyagokat, így a bőr speciális problémáira nyújtanak megoldást. Ránctalanítás, barna foltok halványítása, kollagén utánpótlás lehet a feladatuk.

https://theboxandbeauty.hu/spl/561465/Szerumok-Esszenciak

6. Szemkörnyékápoló krémek

A szem körüli bőr a legvékonyabb, így speciális ápolást igényel. 

https://theboxandbeauty.hu/spl/428037/Szemkornyekapolok

7. Hidratáló krém, vagy alvómaszk

Nappalra hidratálókrém, éjszakára alvómaszk való.  Alapvetően ezek a legsűrűbb kozmetikumok, melyeknek  feladata, hogy táplálják, hidratálják a bőrt és megőrizzék annak nedvességtartalmát.

https://theboxandbeauty.hu/spl/565381/Arckremek

https://theboxandbeauty.hu/spl/775359/Emulziok

https://theboxandbeauty.hu/spl/861638/Ejszakai-borapolas

8. Fényvédő krém

Befejező mozzanatként jön a fényvédelem. A nap csúnyán károsítja és öregíti a bőrt, így ha hosszú távon meg szeretnénk őrizni bőrünk rugalmasságát, és a ráncokat is távol szeretnénk tartani, akkor fényvédő nélkül ne közlekedjünk az utcán.

https://theboxandbeauty.hu/spl/707259/Fenyvedok

Heti 1-2 alkalommal használandó:

9. Hámlasztás, arcradír

Hetente 1-2 alkalommal jó ha megszabadulunk az elhalt hámsejtektől, így a hatóanyagok is jobban tudnak hasznosulni, és a bőr meg tud újulni.

https://theboxandbeauty.hu/spl/728659/Hamlasztok

10. Maszk

Hetente 1-2 alkalommal az arcradírozás után felrakhatunk egy hatóanyagokkal teli olcsóbb fátyolmaszkot, vagy egy drágább, de hatékonyabb hydrogél maszkot. Kínálatunkban biocellulóz maszkok is találhatók. A maszkok egyszer használatosak. Elvileg. Az a helyzet, hogy a zacskójában még általában rengeteg hatóanyag van, így megéri visszatenni, majd még egyszer felhasználni. Az újabb felhasználásig hűtőben kell tartani.

https://theboxandbeauty.hu/sct/606491/Maszkok

Extrák:

https://theboxandbeauty.hu/spl/507907/BB-kremek

https://theboxandbeauty.hu/spl/783534/Ajakapolok-egyebek-mintak

10 lépcsőből áll az alap bőrápolási rutin, de Koreában ennél sokkal több lépéses rutinnal is találkozhatunk. Van olyan koreai hölgy, aki 25 lépcsős bőrápolási rutint tart.

 

Állás  a  Jooble- on:

https://hu.jooble.org/állás-kozmetikus-alkalmazott