Új jelszó kérése
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Blog
2018.04.23 19:35

Mit érdemes tudni az Aloe vera összetevőről?

Tesztelés alatt a Jant Blanc Aloe Essential szett! Összeszedtük, mit érdemes tudni az Aloe veráról.

Napjainkban számos kozmetikai készítmény tartalmaz aloe vera kivonatot, és rendkívül népszerű a reklámkampányok középpontjába helyezett, „mindent gyógyító” csodaszerként. Sokan éppen ezért fogadják kétkedve az aloe vera hatásosságával kapcsolatos híreket. Mindent gyógyító csodaszer, vagy csupán múló trend? Érdemes beleépítenünk a koreai szépségápolási rutinunkba? Vizsgáljuk meg!

Az aloe vera, az Arab-félszigetről származó örökzöld növény, amelyet ma már a világ számos országában termesztenek gyógyászati célokra.

A növény legkorábbi felhasználásáról i.e. 16. századi, egyiptomi papirusz tesz említést, és egy 6. századi bizánci kéziratban is feljegyezték. A 20. századtól kezdve számos kutatás foglalkozott az aloe verával, melyek közül több is igazolta a növényből származó, külsőleg alkalmazott hatóanyag jótékony hatását. Húsos, pozsgás, lándzsa alakú levelének belső részéből nyerik ki az aloe gélt, amely a bőr számára sok tápláló anyagot tartalmaz, többek között aminosavakat, enzimeket, szterolokat.

A klinikai vizsgálatok arra utalnak, hogy az aloe gélt tartalmazó készítmények elősegítik a sebgyógyulást, fokozzák a szövetek regenerálódását, hidratálják a vízhiányos bőrt és gyulladáscsökkentő hatásúak. Az aloe vera tartalmú szépségápolási termékek alkalmazása ajánlott a bőrirritációk, gyulladásos és sérült, vízhiányos és érzékeny bőr esetén.

Bár az aloe vera nem csodaszer, ugyanakkor a bőrápolásban méltán ismert gyógynövény, melyet érdemes alkalmazni a szépségápolási rutinunkban. A koreai Jant Blanc Aloe Essential szett készítményei az aloe vera hatóanyaguknak köszönhetően segítenek hidratálni a vízhiányos és érzékeny bőrt.

 

(Forrás: Egészségügyi Világszervezet, Ködpiszkáló blog, Wikipédia Aloe vera)

Webáruház készítés